ویزا شنگن، نوعی از ویزای کوتاه مدت است که به صاحب آن اجازه میدهد که به هر یک از مناطق شینگن، تا ۹۰ روز برای اهداف گردشگری و تفریح اقامت داشته باشند. ویزای شینگن، رایج ترین ویزای اروپائی است. این نوع ویزا به شما اجازه میدهد که وارد کشورهای حوزه شینگن شوید تا به این کشورها آزادانه سفر کنید و یا از آن ها خارج شوید. این به این معناست که هیچگونه کنترل مرزی در منطقه شینگن وجود ندارد.
ماهیت و هدف سفر متقاضی نوع و مدت زمان ویزای شینگن را تعیین خواهد کرد. به عبارتی هدف از سفر شما تور گردشگری است یا فعالیت های تجاری و یا صرفا توقف چند ساعته در یکی از کشورهای عضو اتحادیه، نوع ویزا و مدت اعتبار آن را مشخص می کند.
شینگن در ایران اصطلاحی رایج می باشد، اما تلفظ صحیح آن Schengen zone است. در واقع شینگن به منطقهای در اروپا گفته میشود که ۲۶ کشور در این منطقه نیاز به پاسپورت و باقی محدودیتهای مرزی برای تردد اتباع خود را حذف کرده؛ بنابراین به منزله کشوری واحد به شمار میآیند. اعضای منطقه شینگن هر اندازه در برابر اتباع خود و عبور مرور مرزی آنها سهل میگیرند، در برابر اتباع کشورهایی که برای ورود به این حوزه نیاز به ویزا دارند، سختگیر هستند. بر همین اساس، با توجه به این که کشورهای اروپایی زیادی به عضویت این منطقه درآمدهاند، ویزای شنگن از ارزش و اعتبار بالایی در سراسر دنیا برخوردار می باشد.
این منطقه که در وبسایت رسمی شینگن به عنوان بزرگترین منطقه بدون نیاز به پاسپورت جهان یاد می شود، در سال ۱۹۸۵ در کشور لوکزامبورگ طی یک قرارداد بینالمللی ایجاد شد. بر اساس این پیمان، ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۴ کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) با مساحت ۴،۳۰۰،۰۰۰ کیلومتر مربع و با جمعیت ۴۲۰ میلیون نفری، به عنوان مجموعهای واحد عمل میکنند.
همانطور که در جدول مشاهده می کنید، اکنون ۲۶ کشور عضو شنگن هستند. از این میان ۳ کشور سوئیس، نروژ و ایسلند با توجه به ابن که عضو اتحادیه اروپا نیستند، اما عضو شینگن هستند. همچنین ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شینگن نمی باشند؛ البته لازم به ذکر است که اخیرا بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز خارج شده است. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای عضو این پیمان هستند.
اتریش – Austria |
آلمان – Germany |
مجارستان – Hungary |
|
پرتغال – Portugal |
اسپانیا – Spain |
بلژیک – Belgium |
اسلواکی – Slovakia |
لهستان – Poland |
ایتالیا – Italy |
سوئیس – Switzerland |
سوئد – Sweden |
اسلوونی – Slovenia |
هلند – Netherlands |
یونان – Greece |
نروژ – Norway |
دانمارک – Denmark
|
فنلاند – Finland |
ایسلند – Iceland |
جمهوری چک – Czech Republic |
لاتویا – Latvia |
استونی – Estonia |
لیتوانی – Lithuania |
لوکزامبورگ – Luxembourg |
مالت – Malta |
لیختنشتاین – Liechtenstein |
جزایر فارو – Faroe Islands |
در این مقاله با انواع مختلف ویزای شینگن و ضوابط متعدد آنها میپردازیم. این ویزا به ۳ دسته کلی تقسیم بندی میشوند:
ویزای USV در واقع همان ویزای گردشگری اروپا یا ویزای توریستی شنگن می باشد که با آن می توان به کشورهای اتحادیه شینگن به مدت ۹۰ روز در هر شش ماه وارد شد. زمان اعتبار اقامت به محدوده شینگن از زمان اولین ورود حساب می شود. ویزای اتحادیه شینگن به ویزاهای A, B, C تقسیم میشوند:
این نوع ویزا یا Airport Transit Visa، ویزای ترانزیت فرودگاهی می باشد که توسط آن مسافر می تواند در یکی از فرودگاههای محدوده شنگن پرواز خود را به مقصد کشور دیگری که خارج از محدوده شینگن اروپایی است تغییر دهد. به این معنا که این ویزا فقط در فرودگاههای محدوده شینگن معتبر می باشد و فرد اجازه خروج از فرودگاه را به هیچ وجه ندارد. بنابراین صاحب ویزا نوع A یا ویزای ترانزیت شنگن برای توقف و انتظار تعویض پرواز خود در محدوده ترانزیت فرودگاهی شینگن مجاز است.
اما اگر نیاز به ویزای شینگن جهت عبور از بیش از یک فرودگاه در محدوده شینگن داشتید، نمی توانید از ویزای نوع A استفاده کنید. باید برای اخذ ویزای شینگن نرمال نوع C اقدام نمائید. زیرا پرواز بیش از یک بار در محدوده شینگن، جزو پروازهای داخلی این حوزه به حساب می آید و نیازمند دریافت ویزای نوع C می باشد.
برای تعویض پرواز خود از یک فرودگاه به فرودگاه دیگر در حوزه شینگن باز هم واجد شرایط دریافت ویزای ترانزیت شینگن نخواهید بود و باید برای دریافت ویزای نرمال شینگن نوع C اقدام بفرمائید.
اگر فرد متقاضی دارای شرایط زیر باشد، نیازی به دریافت ویزای ترانزیت شنگن نخواهد داشت:
ویزا نوع B در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کاربرد دارد؛ در واقع نوعی ویزای ترانزیتی می باشد که به همراه پاسپورت، فرد دارنده می تواند حداکثر ۵ روز از طریق خودرو و یا قطار از چند کشور محدوده شینگن عبور کند و به کشوری در خارج از این حوزه برود. در موارد خاصی ممکن است شما در ادامه سفر شما از طریق قطار و یا هواپیما صبح باشد و شما شب را در هتل اقامت داشته باشید؛ بنابراین نیازمند ترک محدوده ترانزیت بینالمللی و ورود به محدوده شینگن هستید و نیاز به ویزای ترانزیت خواهید داشت.
این نوع ویزا برای سفرهای کوتاه مدت به حوزه شینگن می باشد. از این رو فرد می تواند برای اهدافی نظیر رویداد ورزشی، رویداد فرهنگی، گردشگری و بازدید از آشنایان خود در کشورهای عضو اتحادیه شینگن ویزا را دریافت کند و اقامت داشته باشد. بنابراین ویزای نوع C با توجه به شرایط متقاضی به ۳ دسته تقسیم میشود:
ویزای LTV شینگن، ویزای موقتی می باشد که در شرایط خاصی مانند پناهندگانی که بدون مدارک معتبر وارد منطقه شینگن شدهاند صادر میشود. مسافر می تواند توسط این ویزا در محدوده های مشخصی از منطقه شینگن سفر کند. با الصاق ویزای منطقه ای در پاسپورت مسافر تنها مجاز است تا به همان کشوری که از آن ویزا دریافت کرده یا در چند کشور محدود دیگر ناحیه شینگن که در زمان اخذ ویزا مشخص شده تردد کند. از این رو مسافر حق ندارد به مناطق دیگر سفر کند. زمان این نوع از ویزا بر اساس شرایط متقاضی متغیر است و می تواند به شکل ویزای ترانزیت و یا ویزای کوتاهمدت برای فرد متقاضی صادر گردد.
این نوع ویزا برای افرادی صادر می شود که با هدف و زمان مشخصی مانند اهداف کاری، تحصیلی و یا اقامت دائم قصد سفر به محدوده شینگن را دارند. به عبارتی، ویزای ملی شینگن برای افرادی صادر می شود که برای بیزینس، تحصیل و یا برای مدت زمانی طولانی نیاز به اقامت در یکی از کشورهای اروپایی را دارند و پس از طی زمان مشخصی، به کشور خود باز می گردند.
این نوع ویزا می تواند به صورت یک بار ورود یا چند بار ورود صادر شود. پس از پایان مدت اعتبار آن نیز مسافر باید به کشور خود بازگردد. ویزای ملی سینگل و مولتی عبارت اند از:
این نوع از ویزای ملی برای افرادی می باشد که قصد اقامت برای استفاده از خدمات درمانی کشورهای شینگن در دوره محدود را دارند و پس از آن به کشور خود بازخواهند گشت، به صورت یک بار ورود صادر خواهد شد.
با داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، فرد متقاضی می تواند بدون نیاز به ویزای دیگری در اروپا بدون محدودیت به تمامی کشورهای حوزه شینگن سفر کند. متقاضیان ویزای نوع D شامل گروه های زیر می باشند:
اتحادیه اروپا برای اخذ ویزای شینگن شرایطی را تعیین کرده است. در صورتی که متقاضی این شرایط را دارا ، درخواست ویزای شینگن ایشان رد میشود. شرایط گرفتن ویزای شینگن بدین صورت است:
متقاضیان برای درخواست ویزای شینگن، باید گردش حساب مالی ۶ ماه آخر حساب بانکی خود را ارائه کنند. افسران ویزا شنگن، میانگین مبالغ ورودی و خروجی شما را در ۶ ماه اخیر محاسبه میکنند و سپس طبق آن برای اعطا و یا عدم اعطا ویزا تصمیم گیری میکنند.
با این کار، به افسر ویزا کمک خواهید کرد تا راحت تر برای اعطای ویزا تصمیم گیری کند. اگر با هدف گردشگری میخواهید به منظقه شینگن سفر کنید، میتوانید یک برنامه سفری شامل جزئیات بازدید از کشور مورد نظر به مدارک خود اضافه کنید.
تمکن مالی متقاضی، به افسران ویزا ثابت میکند که ایشان در پرداخت هزینه های اقامت و خرج های روزانه خود، با مشکلی مواجه نخواهد شد و در پرداخت این هزینه ها، از شخص دیگری کمک نخواهد گرفت.
بنابر اطلاعات کمیسیون اروپایی، درخواست ویزای شینگن خود را حداقل 15 روز قبل از شروع تاریخ سفر باید ارسال نمائید. اما ممکن است کنسولگری از شما مدارک بیشتری را درخواست کند و یا زمان بیشتری برای بررسی درخواست شما نیاز باشد. بدین خاطر شما باید بین 30 تا 60 روز قبل از زمان سفر برای اپلای ویزای خود اقدام کنید.
در این مرحله باید بدانید به چه نوع ویزایی نیاز دارید. بسته به هدف شما از سفر به کشورهای شینگن، ویزاهای متفاوتی صادر میشود. برای مثال ویزای فعالیتهای ورزشی یا فرهنگی، ویزای رسمی، ویزای تحصیلی شینگن و ویزای ملاقات با خانواده یا دوستان، ویزای توریستی شینگن، ویزای کاری یا ویزای تجاری،ویزای علمی. بنابراین باید برای افزایش سرعت کارت خود، هدف از سفر و نوع ویزای درخواستی را مشخص کنید.
مرحله دوم، مشخص کردن کشور مقصد می باشد. بعد از این کار باید از طریق سفارت یا یکی از کنسولگریها و یا یک مرکز ویزا که وابسته به سفارت کشور مقصد است، برای اخذ ویزا شینگن اقدام کنید. اگر قصد سفر به یک کشور از اعضای شینگن را دارید، باید از طریق سفارت یا مرکز ویزای آن کشور برای اخذ ویزا اقدام نمائید. اما در صورتیکه شما قصد سفر به بیش از دو کشور شینگن را دارید، باید درخواست خود را به سفارت کشوری که بیشتر روزهای سفرتان را در آن جا هستید را ارائه دهید.
اما اگر مدت اقامت شما در هر یک از کشورها مشخص یا برابر نباشد، میتوانید درخواست اخذ ویزای شینگن را به سفارت یا مرکز ویزای کشور که مقصد اولتان است، ارائه دهید.
مناسبترین زمان برای ارائه درخواست ویزا را پیدا کنید. با توجه به فرآیند زمان گیر اخذ ویزا از سفارت یا کنسولگریهای شینگن، شما باید در فرصت مناسبی برای اخذ ویزا اقدام کنید. هر چه زودتر برای اخذ ویزا اقدام کنید، قطعاً بهتر خواهد بود. بهترین زمان برای ارائه درخواست ویزا سه ماه قبل از شروع سفر می باشد. دیرترین زمان نیز ۱۵ روز قبل از شروع سفر است. توصیه ما به شما این است که حداقل سه هفته قبل از سفر برای اخذ ویزا اقدام نمائید.
گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد، یکی دیگر از مراحل اخذ ویزا شنگن است. برای ادامه مراحل اخذ ویزای شینگن از سفارت کشور مقصد، وقت بگیرید. در برخی از سفارتها امکان گرفتن وقت به صورت آنلاین و در برخی دیگر از طریق مراجعه حضوری وجود دارد.
در این مرحله باید فرم درخواست ویزا را تکمیل نمائید. فرم درخواست ویزا را دانلود و آن را با صداقت تکمیل نمائید. آخرین فرم ارائه شده توسط سفارت را می توانید دانلود یا از سفارت تهیه کنید. تمامی قسمتهای فرم باید کامل شود. دقت داشته باشید که فرم را در دو نسخه چاپ کنید و هر دو نسخه را باید امضا کنید.
مدارک مورد نیاز را برای درخواست ویزا شینگن جمع آوری نمایئد. مدارک لازم شامل مدارک شناسایی، دو عکس رنگی، بیمه سفر، روز بیط رفت و برگشت، فرم درخواست ویزا، پاسپورت معتبر، اثبات محل اقامت و اثبات پشتوانه مالی در طول سفر می باشد. سایر مدارک اضافی را از سفارت کشور مقصد باید بپرسید و به سفارت ارائه دهید.
بعد از طی مراحل گفته شده، برای شما وقت مصاحبه مشخص میگردد. شما باید در تاریخ تعیین شده به سفارت مدنظر مراجعه کنید. روز مصاحبه شما باید مدارک لازم را به افسر کنسولی که با شما مصاحبه میکند تحویل دهید. در طول مصاحبه از شما سوالاتی در مورد محل اقامت، هدف و سایر جزییات سفر پرسیده خواهد شد. سعی کنید که در نهایت صداقت پاسخهای درست را ارائه دهید تا با پاسخهای فرم درخواستی شما همخوانی داشته باشد.
هزینه اخذ ویزا را باید پرداخت کنید. هنگام درخواست اخذ ویزای شینگن شما باید هزینه لازم را پرداخت کنید. هزینه اخذ ویزا توسط اعضای شینگن تصویب شده و غیر قابل تغییر می باشد. این هزینه با توجه به سن و وضعیت فرد متقاضی متفاوت است.
در آخر شما باید منتظر پاسخ درخواست اخذ ویزای خود باشید. بررسی درخواست شما توسط سفارت معمولاً ۱۵ روز به طول می انجامد. البته با توجه به هر فرد این زمان متغیر است و ممکن است طولانیتر نیز شود. نهایتا طی یک دوره ۱۵ تا ۳۰ روزه نتیجه درخواست شما اعلام خواهد شد.
طی مراحل اخذ ویزای شینگن توجه داشته باشید که تمامی مدارک ترجمه شده شما باید مهر دادگستری داشته باشند. در غیر اینصورت مدارک شما فاقد اعتبار می باشد. معمولا دارالترجمهها پس از ترجمه مدرک متقاضی برای گرفتن این مهر اقدام میکنند. در صورت موافقت با درخواست شما، پاسپورت شما دارای برچسب ویزا خواهد بود و یک تاریخ اعتبار برای ویزای شما مشخص میشود. مدت اعتبار ویزای شینگن تا ۹۰ روز طی بازه زمانی ششماهه است. همچنین یک کد برای مشخص کردن تعداد دفعات مجاز ورود به کشورهای عضو شینگن برای شما تعریف میشود که میتواند از یک تا نامحدود متغیر باشد.
فصل پاییز در ژاپن از شهریور شروع شده و تا آبان ماه ادامه دارد . برگهای رنگارنگ که سرتاسر ژاپن را می پوشاند باعث جذب بسیاری از گردشگران به این کشور میشود . همچنین دراین زمان از سال ژاپن دارای فستیوال های متعددی مثل بزرگترین ایونت پخت غذا و هالووین میباشد .
در این مقاله شما را با بخشهایی از ژاپن و فعالیت هایی که میتوانید در این فصل انجام دهید آشنا میکنیم .
بزرگترین فستیوال پاییز در ژاپن ، جشن برگ هاست که هر ساله در مجی جینگو برگزار میشود . زیباترین ویژگی این فستیوال تماشای زیبای درختان گینکو است که در دو ردیف و روبروی هم در خیابان گینکو به طول 300 متر قرار گرفته اند . همچین در این جشن انواع مارکت هایی که غذاهای محلی توزیع می کنند وجود دارد . این فستیوال دوهفته برگزار می شود و حدود 1.8 میلیون توریست هر ساله از این رویداد دیدن می کنند.
پاییز بهترین فصل برای فعالیت های خارج از منزل به خصوص در هوای مدیترانه ای و لذت بخش پاییزاست . هایکینگ ( پیاده روی) یکی از لذت بخش ترین فعالیت هایی است که در میان برگ های زیبای پاییزی می توان انجام داد . ژاپن دارای مناظر بسیار زیبایی برای هایکینگ در پاییز است مانند منطقه ی هوکایدو ، ناگانو .
در فصل پاییز چندین فستیوال غذا برگزار میشود . یکی از مهمترین آنها ” فستیوال غذای هوکایدو” و بزرگترین آن “توکیو رامن شو ” است که شامل تعداد زیادی غرفه که غذای محلی سرو می کنند می باشد . اگر از دوستاداران رامن هستید این فستیوال را از دست ندهید . این رویداد هر ساله از ازآخر آبان تا اوایل آذر و برای 10 روز به طول می انجامد .
جشن هالووین سال به سال باشکوهتر در ژاپن برگزار می شود. هالووین شیبویا شاهد جمعیت بسیار زیادی از علاقه مندان ژاپنی و از سراسر دنیاست . هزاران هزار از مردم در جشن هالووین در شیبویا دور هم جمع شده و تا صبح هالووین را جشن می گیرند .
چراغانی برای شروع زمستان از آبان ماه در ژاپن شروع می شود . در آذر ماه سالانه تعداد زیادی گردشگر وارد ژاپن می شوند تا از این رویداد زیبا دیدن کنند . اگر قصد سفر به ژاپن را دارید آذر ماه را برای سفر انتخاب کنید وخیابان های زیبای چراغانی شده را از دست ندهید .
ویزای توریستی یا ویزای موقت مدرک رسمی ای است که به پاسپورت شما ضمیمه می شود و نشان می دهد که شما شرایط ورود به کانادا را دارید. گردشگران برای سفر به کانادا به ویزای توریستی نیاز دارند. همچنین اگر از سیستم حمل و نقل هوایی کانادا استفاده می کنید نیز به این ویزا نیاز دارید. برای اخذ ویزا می توانید به صورت آنلاین یا از طریق پر کردن فرم (on paper) اقدام کنید.
کسانی که درگیر کارهای جنایی، یا نقض حقوق بشر و جنایات ساماندهی شده هستند. حتی ممکن است به دلایل امنیتی، پزشکی، سلامتی و یا دلایل اداری مجاز به ورود به کانادا نباشند.
در کشور کانادا هر استان تابع قوانین آموزش و پرورش خود می باشد. توصیه می کنیم درباره سیستم آموزشی در هر استانی که قصد ادامه ی تحصیل دارید، اطلاعات کافی کسب کنید.
کشور کانادا چهارمین کشور بزرگ در منطقه زمینی و همچنین دومین کشور بزرگ جهان در منطقه به سمار می رود. ده استان و سه قلمرو در این کشور وجود دارد. شهرهای کانادا دارای فرهنگی غنی و شگفتی های طبیعی باور نکردنی است که کانادا را به کشور پر جنب و جوشی تبدیل کرده است.
شهرهای ونکوور، ویکتوریا و کالگری، از جمله شهرهای توریستی در غرب کانادا هستند.
در مرکز کانادا شهرهای نایگارا فالز، تورنتو، اتاوا، مونترال و کبک از جمله محبوب ترین مقاصد توریستی به حساب می آیند. مسافران و توریستان از کشورهای مختلف می توانند زیبایی و فرهنگ منحصر به فرد استان های شرقی کانادا را کشف کنند. شهرهای شمالی مشهور توریستی نیز شامل وایتهورس و یلونوف می باشند.
کشور کانادا در چند سال اخیر شرایط نسبتاً ساده ای را برای اخذ ویزای کانادا برای تمامی ملیت ها از جمله ایرانی ها در اختیار عموم قرار داده است. در این مقاله می خواهیم با تعطیلات و مراسم های ملی در کشور کاناد آشنا شویم.
بانکها، ادارات دولتی، مدارس و بعضی از فروشگاههای کانادا در تعطیلات رسمی فدرال تعطیل می باشند. تعطیلات رسمی عبارت اند از:
جشنواره فیلم تورنتو از سال 1976 به فستیوال های محبوب تورنتو تبدیل شد و در سینمای جهانی جایگاه ویژه ای پیدا کرد. این فستیوال به مدت 10 روز در ماه سپتامبر برای علاقمندان به مراسم فرش قرمز و هنرمندان حاضر در آن برگزار می شود. این جشنواره از سال 1990، گسترش یافت و در سطح بین الملل قرار گرفت و قیلم هایی از سرتاسر دنیا در آن به نمایش درآمد. سپس، مجموعه ی سینمایی Bell Lightbox با 5 سینمای بزرگ، رستوران ها و کافه های آن، تبدیل به محل دائمی برگزاری این جشنواره شد. برای شرکت در این نمایشگاه حتماً باید از قبل بلیط رزرو کنید. در طول این جشنواره، سلبریتی ها و خبرنگاران زیادی را خواهید دید.
جشواره Winterlude در سه هفته ی اول ماه فوریه در پایتخت کانادا برگزار می شود. در این فستیوال از دیدن مجسمه های یخی که شرکت کنندگان مسابقه ی بین المللی درست کرده اند، حیرت زده خواهید شد. تابش نورهای رنگی روی مجسمه ها در شب، منظره ی زیباتر از منظره ی روز را ایجاد می کند. بزرگ ترین پیست اسکی یخ زده ی دنیا (Rideau Canal Skateway) نیز در اینجا قرار گرفته استو این پیست با طولی برابر با 7/8 کیلومتر به ثبت سازمان میراث جهانی یونسکو رسیده است. پارک ژاک کارتیه ی اتاوا (Jacques Cartier Park) که به سرزمین یخی (Snowflake Kingdom) معروف است، در این محل قرارا دارد. فعالیت های مهیج مثل سرسره های بزرگ یخی، مجسمه های زیبای برفی، زیپ لاین، زمین بازی سرپوشیده مخصوص بچه ها، نمایش های متنوع، کنسرت ها و … در این مکان برای عموم وجود دارد.
نمایشگاه کالگری بزرگترین نمایش فضای باز در دنیا است. سالانه بیش از یک میلیون نفر بدر این نمایشگاه حضور پیدا میکنند تا شاهد این مسابقه ی سوارکاری 10 روزه باشند که در ماه جولای برگزار می شود. مردم شهر کالگری با مهمان نوازی و تنوع فرهنگی میزبان این نمایش هستند. برای صبحانه در این فستیوال پنکیک رایگان برای همگان سرو می شود و همه ی بازدیدکنندگان از یک کلاه کابوی استفاده می کنند. فعالان حقوق حیوانات به دلیل آسیب تعداد زیادی از حیوانات در این نمایش گاوبازی و درشکه سواری اعتراض دارند و مرگ و آسیب به حیوانات را عمل ناپسندی می دانند.
این فستیوال در سال 1980 آغاز شد اما امروز به یکی از مهم ترین و برجسته ترین فستیوال های مردمی دنیا تبدیل شده است. این جشنواره هر ساله به مدت 4 روز در ماه آگوست و در شهر ادمونتون استان آلبرتای کانادا برگزار می شود. برگزاری این فستیوال همیشه با صف های طولانی اما قیمت بلیط ورودی معقول همراه بوده است. زیرا بسیاری از هنرمندان داوطلبانه و به صورت رایگان در این جشنواره برنامه اجرا می کنند. هر ساله بیش از 1600 هنرمندان محلی، کشوری و حتی بین المللی از سراسر دنیا در سالن های سرپوشیده معروف شهر بیش از 1200 اجرا خواهند داشت.
ساکنین فرانسه ی جدید قبل از شروع دوران روزه گیری Lent برای خوردن، نوشیدن و خوشگذرانی دور هم جمع می شدند و فستیوال زمستانی کبک برگزار می کنند. این جشنواره از اواخر ماه ژانویه تا اواسط فوریه برگزار می شود. امروزه این فستیوال بزرگ ترین فستیوال زمستانی جهان است که در شهر کبک برگزار می شود. هر ساله بازدیدکنندگان زیادی در فعالیت های مختص به گروه های سنی مختلف مثل حمام برف، راهپیمایی های شبانه، سرسره برفی، فوتبال دستی غول پیکر، مجسمه های برفی، نمایش ، سورتمه سواری و اسکیت سواری شرکت می کنند. یک آدم برفی بزرگ به نام Bonhomme شخصیت معروف این جشنواره است که سفیر این جشن زمستانی است و در پیاده روی های روزانه یا شبانه شما را مشایعت می کند.
فستیوال کمدی مونترآل که با نام جاست فور لَف (فقط محض خنده) شناخته می شود، در سال 1983 برای اولین بار به زبان فرانسوی برگزار شد. سپس در سال 1985 زبان انگلیسی را هم شامل شد و از آن سال تاکنون هر سال در ماه جولای برگزار می شود و حدود دو میلیون تماشاچی را از سرتاسر دنیا جذب می کند تا لحظاتی را کنار هم لذت ببرند. محل نمایش این فستیوال در شهر مونترآل استان کبک است، اما این فستیوال در ابعاد کوچکتری در شهرهای تورنتو، شیکاگو و سیدنی برگزار می شوند. امروزه این نمایش بزرگ ترین فستیوال کمدی دنیاست که معروف ترین کمدین های دنیا در آن به اجرا می پردازند. شرکت کنندگان این فستیوال اکثراً در محله ی لاتین کوارتر (Latin Quarter) دور هم جمع می شوند که محل تجمع تئاترها، کافه ها و بوتیک های مخصوص خرید می باشد.
یکی از مهم ترین رویدادهای تابستانی کانادا و همچنین بزرگترین جشن و مسابقه ی آتش بازی دریایی دنیا جشن نور کانادا است. این فستیوال به صورت سالانه به مدت سه شب آخر ماه جولای برگزار می شود. این فستیوال شامل آتش بازی پر سروصدا و اغراق آمیز، کنسرت ها، غرفه های مخصوص غذا، خوراکی و مسابقه ای در سبک مسابقات ماجراجویی شهری تحت عنوان Seawall Challenge می باشد. عده ی زیادی از مردم بومی و گردشگران کشور کانادا از جمله از کشورهای هند، کانادا و کرواسی دور هم جمع می شوند و در ساحل به تماشای رقص پرتوهای رنگارنگ نور در آسمان این خلیج نیلگون می نشینند. مکان های VIP هم در این ساحل برای جشن تعبیه شده که قابل رزرو هستند.
استانهای کشور کانادا به مناسبت رویدادها و جشنهای خاص نیز تعطیلات رسمی دارند. این تعطیلات عبارت اند از:
این جشنها در نزدیکترین دوشنبه برگزار میشود:
شاید بارها شنیده اید که باید موبایل های خود را داخل هواپیما در حالت پرواز بگذارید. زیرا همیشه شایعاتی از قیبل افتادن هواپیما، منفجر شدن و… از روشن بودن موبایل و یا تنظیم نکردن آن روی حالت پرواز در کابین های هواپیما وجود داشته است. تا به حال به این فکر کردید که اگر این کار را نکنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ برای اینکه به جواب این سؤال برسید، بهتر است به این مطلب ما مراجعه کنید تا دلایل لازم از خطرات روشن ماندن تلفن همراه در پرواز هواپیما را بدانید.
علت خاموش کردن تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی، این است که تلفنها، هدستهای الکترونیکی، تبلتها و … باعث ایجاد تداخل الکترومغناطیسی خواهد شد. طبق تحقیقات صورت گرفته در ارتفاع بالاتر از ۱۰ هزار پایی سیگنالهای تلفن همراه به چندین ایستگاه برخورد خواهند کرد. این سیگنال ها پس از برخورد تقویت میشوند و در نهایت سیگنالهای قویتر میفرستند.
قانون عدم استفاده از تلفن همراه در هواپیما ۲۰ سال پیش در تمام دنیا ایجاد شد، ولی ابزارآلات جدید امکان تداخل امواج را مرتفع کردهاند. از آنجا که برخی از هواپیماها پیش از روی کار آمدن وسایل الکترونیکی، ساخته شده بودند، مدت زمانی طول کشید تا این صنعت بتواند مشکل را حل کند. بنابراین باید مطمئن می شدند که استفاده از وسایل الکترونیکی اختلالی برای هواپیما ایجاد نمیکند.
از سال ۲۰۱۴ اداره ایمنی پروازها اعلام کرده است که وسایل الکترونیکی داخل هواپیما هیچ مشکلی ایجاد نخواهند کرد ولی وظیفه اثبات این موضوع بر عهده شرکتهای هوایی قرار داده شده بود. در واقع مسئله اینجا است که صنعت هوانوردی بر پایهی شایدها نمی تواند فعالیت داشته باشد. خطوط هوایی و قانونگذاران ایمنی آنها با احتیاط بسیار زیاد عمل میکنند و همین موضوع یکی از دلایلی به شمار میرود که سفر با هواپیما را به مراتب ایمنتر از استفاده از خودرو، عبور از خیابان و حتی ماندن در خانه کرده است.
بسیاری از خطوط هوایی امکان استفاده از تلفنهای همراه در داخل هواپیما را عامل ایجاد خطری نمی دانند. هرچند که اجازه برقراری ارتباط از طریق تلفن همراه هنوز اعلام نشده است. در مطالعه ای مشخص شده است که بیشتر الکترونیکها دارای سپر حفاظت از تداخل امواج هستند و هیچ وسیله خاصی در کابین خلبان وجود ندارد که نشان دهنده تلفن همراه باشد.
اما در نهایت اینکه چه زمانی میرسد که بتوانیم از تلفن همراه در هواپیما استفاده کنیم، بستگی به تصمیم خطوط هوایی خواهد دارد. البته به این نکته نیز توجه کنید سروصدای صحبت دیگران با تلفن همراه برای مسافران داخل هواپیما خوشایند نیست و میخواهند در هواپیما آرامش لازم را داشته باشند. با تنظیم کردن گوشیتان روی حالت پرواز، تمامی سیگنالهای انتقالی آن را از کار می اندازید و در نتیجه شما نمیتوانید از سیستم تماس و پیامک آن استفاده کنید.
در نهایت با اینکه میدانیم اگر موبایل مسافران در هواپیما خاموش نباشد و یا از حالت پرواز استفاده نشود، اتفاق وخیمی نخواهد افتاد. در واقع تا به حال موردی وجود نداشته که روشن بودن تلفن همراه باعث سقوط هواپیمایی در دنیا شود. اما تا زمانیکه خطوط هوایی این اجازه را به شما ندادند، به آنها اطمینان کنید و از روشن کردن آنها خودداری کنید.