در سالهای متمادیای ایرانیان زیادی با با اهدف تحصیل، کسب و کار، استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و همچنین بهرهمندی از مزایای مختلف همانند کیفیت زندگی بالا در راهی این کشور شدهاند و هرساله به تعداد متقاضیان اخذ ویزای کانادا نیز افزوده میشود. در همین راستا افزایش تقاضای سفر به کانادا از سوی ایرانیان میتوان شاهد تاسیس مشاغل مختلف و فعالیتهای ایرانیان موفق در آن بهطور گسترده بود. در این مقاله قصد داریم راهنمای اخذ وقت سفارت کانادا را بررسی کنیم.
برای دریافت ویزای کانادا، ابتدا باید وقت سفارت کانادا را اخذ نماییم. اما اخذ وقت سفارت کانادا قدری متفاوت از وقت سفارت کشورهای دیگر میباشد. بسیاری از کشورهای دنیا که سفارتخانهی خود را به عنوان مرجع صادر کنندهی ویزای خود معرفی میکنند؛ اما دولت کانادا انجام امور را به کارگذاریهایی تحت عنوان وک (VAC) سپرده است که این کارگذاریها در در اکثر کشورهای دنیا دایر هستند، از اینجهت متقاضیان وقت سفارت کانادا باید از وک وقت بگیرند. کارگذاری وک در ایران نمایندگی ندارد، از اینرو بسیاری از متقاضیان ایرانی ملزم به سفر به کشورهای همایسهیمان شوند که در این میان اخذ وقت سفارت کانادا در آنکارا، استانبول و دبی از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده است.
هیچ فرقی بین درخواست روادید کانادا از آنکارا و استانبول وجود ندارد اما بهدلیل نبود پرواز روزانه از تهران به آنکارا، متقاضیان باید حداقل 2 شب 3 روز در این شهر اقامت داشته باشند. شایان ذکر است که پرواز روزانه از تهران به استانبول بهصورت روزانه صورت میگیرد و متقاضیان میتوانند صبح وارد استانبول شوند و همان شب به ایران بازگردند.
مهاجرت به خارج از کشور و سفرهای خارجی همواره مورد علاقه مردم ایران بوده است. در این میان، برخی از مناطق جهان همواره با استقبال بیشتر ایرانی ها مواجه بوده است. از جمله این کشورها باید به کانادا و کشورهای حوزه شینگن اشاره داشت. اخذ ویزای این کشورها به دلایل مختلف با درخواست های زیادی از سوی ایرانی ها همراه شده است. اما دلیل جذابیت این ویزاها برای ایرانیان و تعداد بالای درخواست برای این ویزاها چیست؟
درخواست ویزای کانادا از سمت ایرانیان آمار قابل توجهی را دارد. در طول هر ماه هزاران درخواست ویزای کانادا از سوی شهروندان ایرانی ارسال می شود. اما دلیل محبوبیت ویزای کانادا در میان ایرانی ها چیست؟
کشور کانادا بر اساس آمارهای موجود یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی شناخته می شود. این کشور از لحاظ سطح رفاه، توسعه اقتصادی، فرصت های شغلی، تحصیلی و بسیاری دیگر از فاکتورها شرایط بسیار مناسبی را دارد. به همین دلیل نه تنها مردم کشورمان بلکه مردم بسیاری دیگر از ملل جهان علاقه دارند تا برای کار، زندگی و تحصیل به این کشور توسعه یافته بروند.
در حال حاضر درخواست های زیادی در رابطه با ویزای تحصیلی کانادا وجود دارد. با توجه به بالا بودن سطح کمی و کیفی آموزش در کانادا و سهولت در اخذ ویزای تحصیلی این کشور بسیاری از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل راهی این کشور می شوند. هم چنین ویزای توریستی کانادا نیز در چند سال اخیر با استقبال خوبی از سوی ایرانیان مواجه شده است. جاذبه های گردشگری در کنار غنای فرهنگی این کشور موجب شده تا کانادا به یکی از مقاصد گردشگری مهم دنیا تبدیل شود.
برای ارائه درخواست ویزای کانادا ابتدا باید نوع ویزای مورد نظر خود را مشخص کرده و سپس درخواست ویزا را به یکی از دو روش ثبت نام آنلاین یا مراجعه حضوری به سفارت ارائه کنید. البته با توجه به این که کشور کانادا در ایران سفارت ندارد بهترین روش همان ثبت نام آنلاین است. بعد از انجام ثبت نام باید مدارک موردنیاز اخذ ویزای کانادا را گردآوری کنید. این مدارک شامل پاسپورت، شناسنامه، عکس و ... می شود. البته مدارک موردنیاز بر اساس هدف شما از سفر به کانادا متغیر خواهد بود. به عنوان مثال برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کانادا باید حتما ترجمه مدارک تحصیلی خود را ارائه کرده باشید.
بعد از تعیین وقت سفارت کانادا از طریق VFS Global باید برای انجام مصاحبه و انگشت نگاری به محل تعیین شده مراجعه کرده و هزینه اخذ ویزای کانادا را نیز بپردازید. بعد از انجام تمام این اقدامات باید منتظر مشخص شدن نتیجه درخواست خود بمانید. در صورتی که روند اخذ ویزای کانادا برای شما مبهم است می توانید از خدمات موسسات مهاجرتی معتبر استفاده کنید تا روال کار شما سریع تر شود.
ویزای شینگن یکی دیگر از ویزاهای محبوب در بین مردم ایران است که درخواست های زیادی برای آن وجود دارد. مزیت بزرگ این ویزا این است که در صورت گرفتن آن، امکان سفر به 26 کشور مختلف عضو شینگن را پیدا خواهید کرد. ویزای شینگن دارای انواع مختلفی از جمله ویزای تجارت، ویزای توریستی، ویزای ترانزیت و... است. اما اکثر ایرانی ها برای ویزای توریستی شینگن و هم چنین ویزای دیدار با خانواده و دوستان اقدام می کنند.
برای اخذ ویزای شینگن حتما باید برنامه سفر مشخص و مدارک مورد نیاز ویزای شینگن را داشته باشید و بلیط هواپیما و مدارک رزرو هتل را ارائه دهید. معمولا مدت زمان ویزای شما بر اساس تاریخ بلیط رفت و برگشت هواپیما تعیین خواهد شد. علاوه بر این موارد باید مدارک دیگری از جمله پاسپورت، شناسنامه و... را نیز ارائه کنید. دقت داشته باشید که پاسپورت شما باید حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد و بهتر است حداقل سه هفته قبل از برنامه سفر خود برای اخذ ویزای شینگن اقدام کرده باشید. اگر قصد داشته باشید که در بیش از یک کشور حوزه شینگن اقامت داشته باشید برای اخذ ویزا باید از طریق سفارت اولین کشوری که قصد اقامت در آن را دارید اقدام نمایید.
دولت کانادا اهمیت زیادی به فضای کسب و کار، استارتاپ و کارآفرینی میدهد. در سالهای اخیر مهاجران زیادی که به کانادا مهاجرت کردند، در پیشرفت کسب و کار کانادا در زمینههای مختلفی موثر بودند و منجر به ایجاد فرصتهای شغلی گوناگونی در این کشور شدند. از آنجا که کانادا به دنبال جذب کارآفرین از مناطق مختلف دنیا و کشورهای مختلف است و همچنین موسسات کانادایی مختلفی نیز برای طرحهای کارآفرینی و استارتاپ خلاق سرمایهگذاری خوبی میکنند، دولت کانادا در چند سال اخیر طرح ویزای کارآفرینی یا ویزای استارتاپ را مطرح کرده است.
درنتیجه اگر به فکر مهاجرت به کانادا هستید و از طرفی یک ایده یا طرح خلاق برای ایجاد اشتغال در سطح جهانی دارید، ویزای کانادا گزینه مناسبی است.
کانادا کشوری با اقتصاد قدرتمند است که ضمن داشتن مالیات پایین، خرج و مخارج راهاندازی کسب و کار نیز در این کشور پایین است. ضمن اینکه علاوه بر داشتن کیفیت بالای زندگی، جزو عالیترین رتبههای تحقیق و نوآوری محسوب میشود.
ویزای استارتاپ مناسب استفاده برای مهاجرت کارآفرینان است تا از این طریق شرکتشان را در کانادا توسعه دهند. از آن جا که کانادا از استارتاپ و کسب و کارهای نوپا حمایت میکند، این طرح را جهت اقامت دائم کارآفرینان ارائه کرده است. در واقع اگر شما بتوانید طرح کسب و کاری را ارائه دهید که اگر در کانادا راه بیفتد، از آن طریق برای مردم کانادا اشتغالزایی کند و برای دولت کانادا مفید واقع شود، میتوانید این ویزا را از آن خود کنید.
ویزای استارتاپ برای حمایت از ایجاد شرکتهای نوآورانه و خلاقانه که در مقیاس جهانی به رقابت میپردازند، ایجاد شده است. البته این ویزا به معنای موفقیت بیزینس و تجارت شما نخواهد بود، اما در صورت عدم موفقیت نیز اگر در خاک کانادا باشید، مشکلی از بابت اقامت دائمتان نخواهید داشت.
ویزای استارتاپ کانادا مناسب کارآفرینانی است که صاحب ایده، طرح یا خلاقیت ویژه هستند و قصد دارند در کانادا برای خود یک کسب و کار راه بیندازند. مخترعان میتوانند از طریق این برنامه و با اختراع یا کسب و کارشان برای خود و خانواده اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.
کسی که قصد راهاندازی استارتاپ دارد باید تخصصهای لازم یا توانایی جذب متخصصان را در استارتاپ خود در کانادا داشته باشد و صرفا برای تکمیل طرح وارد کانادا شود.
چند شرط کلی وجود دارد که برای دریافت ویزای استارتاپ به آن نیاز دارید.
سازمانهایی که برای دریافت ویزا استارتاپ به نامه حمایت آنها نیاز خواهید داشت عبارتند از:
در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
هر چقدر سرمایه شما برای ورود به خاک کانادا بیشتر باشد، سریعتر با درخواست ویزای شما موافقت میشود. اما از طرفی اگر با سرمایهای بالاتر از 10 هزار دلار قصد ورود به این کشور را دارید، باید بعد از رسیدن به مرزهای کانادا، به مقامات اطلاع دهید چون در غیر این صورت ممکن است سرمایه شما را توقیف یا جریمهتان کنند.
همچنین باید قبل از رفتن به کشور کانادا چکآپ پزشکی را انجام دهید. در صورتی که برای سلامت عمومی یا امنیت کانادا، خطر محسوب نشوید و یا نیازی به خدمات بهداشت و درمان ویژه در خاک کانادا نداشته باشید، چکآپ پزشکیتان مشکلی نخواهد داشت. نامه، بعد از ارسال درخواست ویزا برایتان ارسال میشود.
بعد از داشتن این شرایط میتوانید نسبت به درخواست ویزای استارتاپ اقدام کنید. یعنی با پر کردن فرمها و تکمیل مدارک مربوط به درخواست ویزای استارتاپ، هزینههای مربوط را به سفارت کانادا پرداخت کرده و در نهایت مراحل پیگیری درخواستتان را انجام دهید.